pátek 25. června 2010

KGB na Mírově a překvapivě i sportovní okénko

Milí přátelé čtenáři i aktivní Keltové,
ač nám média tvrdí, že je jaro, venku to vypadá všelijak.Pořadatelé venkovních akcí, aby se uzoufali... Tu sobotu 15.května to byl nový festival Mírovecká rybička, pořádaný v areálu u rybníka v obci Mírov.To jméno v člověku vyvolává spíše smutnější asociace a i mne překvapilo, že je zde zástavba, kde nejsou na oknech mříže.Ale festival se konal, i když počasí vypadalo všelijak.
Jaktak hrajeme čím dál častěji, musím se o některé termíny dělit se zaměstnavatelem.Tak tomu bylo i tentokrát.Noc ze soboty na neděli jsem strávil na trase Č. Třebová - Val. Meziříčí - Nymburk a přijel jsem domů lehce unaven.Leč na odpočinek nebylo ni pomyšlení, neboť jsme měli festival startovat, takže jsme stihli akorát dát maso na gril, pobalit a vzhůru směr Mohelnice a dále.Přátelé, silnice třetí třídy jsou po zimě v katastrofálním stavu a dost se divím miláčkovi, že mi nenafackoval pravým předním.Mimochodem, nový výfuk mu moc sluší:-).Dojeli jsme (skoro) včas a začali se chystat.Z reproduktorů duněla ABBA a nejmenovaný basista si na pódiu lehce zakřepčil.Nepršelo, ale byla zima a foukal studený vítr.Areál velmi příjemný, pořadatelé se snažili, ale lidí zatím moc nebylo.Káva, čaj, punč, cokoliv na zahřátí, no a dobrá zpráva byla, že se nám nebudou rozlaďovat nástroje vedrem.Janča přivezla opět hlídání pro Verunku (opět moc děkujem), takže jsme se mohli věnovat věcem hudebním.Zvukař se zdál být velmi příjemný, až na to, že jsme ho zaskočili svým počtem.Někde se zadrhla komunikace...Ale popral se s tím a my mohli začít ve vskutku komorním prostředí.Nějací lidé tu byli, ale stále to nebylo ono.Přítomní muzikanti uměle zdvojnásobili počet diváků, ale my věděli své.Na druhou stranu, kapela, která začíná to nikdy nemá snadné.Nicméně náš set přikoval k pódiu drtivou většinu přítomných.I přes únavu a drobné zdravotní problémy se nám docela dařilo.Zima byla taková, že jsme přes dresy natáhli bundy a svetry.Jen Verunka radostně krákala z kočáru, vysmátá v zimní kombinéze.Bylo 15. května...
Vystoupení bylo milé a spíš, než okamžitý efekt nám spíše otevřelo dveře do budoucna, jak pevně věříme.Takovéhle hračky se prostě občas narodí.Na jedné straně zima, vítr, málo lidí, problémy s nazvučením, na druhé milí lidé, kteří nám fandí a proskotačí celý set.Já bych to viděl na plichtu:-).Ne vždy svítí slunce doslova i obrazně.
Tož moji mílí, já jdu rozmrzat a Vy se těšte na další psavecký záchvat

Toma Ticháčka

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.