úterý 2. března 2010

Před startem

  Kukulíni a jim podobní,

 a je to tady! Dlouho jsme se na to chystali a cvičili a za pár desítek hodin začíná první z březnových soutěžních sobot. 6.3. v Kulturním domě v Bludově začíná oblastní kolo Porty. Jsme z toho trošku nervózní, co nás čeká, ale jsme připravení. Soutěžit v muzice, navíc v různých žánrech je možná diskutabilní, ale kdo nechce, nemusí:-). My jsme se rozhodli do toho jít, protože to znamená poměřit síly s kapelami v regionu a vlastně uvidíme, co našemu pojetí říká tzv. odborná veřejnost - v našem případě tedy porota. Musím říct, že soutěžní skladby jsou fakt vymazlené, díky aranžerským nápadům. Mne například čeká žonglování se smyčcem, ale nechte se překvapit. Vokály si sedají a hlavně, bude s námi Peťka, takže budem hrát v plné síle.
  A jak jsme se chystali? Obávám se, že můj hlavní dojem je hlavně únava, protože to byl náročný týden. Naši hokejisti hráli dvakrát brzy ráno (já vím, že jsem cvok, už mi to říkali), do toho nějaká práce, Verunka byla nastydlá a ze čtvrtka na pátek toho moc nenaspala a my s ní. Uplynulý víkend byl pak ve znamení hraní a zkoušení, takže Stránské a Karlov. Je zvláštní, že počasí nám dá vždycky zahulit, když je potřeba vyrazit. Tentokrát to byla opět mlha. A výživná. Vyrazili jsme celkem včas, dorazili jsme tak akorát.Velká Alenka se vrátila z Alp, nic si nezlomivše, Jirka se trefil do termínu (už mu to asi zůstane,chudákovi:-)), Honzovo nadšení, že nás vidí a plný dům. Na Peťovo usilovné přání a na štičí přikázání, dorazila dávná bubenice KGB Ivetka a tak se Alča chtěla předvést na své nástroje. Atmosféra pozitivní a Janča, přátelé, Janča přivezla Níňu, čili niněru z Brna. A hrála. Jak Janča, tak Níňa. No dali jsme tradiční repertoir a je znát, že soutěžním skladbám dáváme při nácviku přednost, protože rostou a my, zaplaťpánbůh, rosteme s nimi. Ve Stránském hrajem vlastně pro svoje, tam se to líbilo, ale co v Bludově...? Verunka byla celkem hodná, ani nechtěla vstávat, no prostě docela dobré. Ivetka si s náma trošku zabouchala, třeba se nám to bude někdy v budoucnu hodit. Mezitím vítr rozfoukal mlhu, takže jsme se mohli podívat, kudy jsme vlastně jeli:-).Verunce se v Karově moc nechtělo spát, takže další noc přeludů a vášní. Dopoledne přijel Peťa ze Stránského, taky Honza se stavil a zkoušeli jsme v omezeném počtu. Malá Alča popracovala na vokálech do "Tymoše" a je to znát. To je fajn, že ji máme, hlavně já:-). Jestli bude dobrý zvukař, lidi se mají na co těšit. Odpoledne kafe u Kudlů a večer tamtéž vystoupení. Opět téměř plno a vzhledem k tomu, že jsme hráli bez aparátu, tak jsem si uvádění docela "užil". Hlas dostal zabrat. Tohle budem muset vychytat. Lidi se bavili, někdy až moc, ale snad jsme to zvládli. I na tanec došlo a zcela výjimečně jsme po Valčíku přidávali. Tanečnice tentokrát nebyla, zato dorazil na otočku a kvůli nám náš krokodajlmen Mike Probyn s Janou a opět si s námi zazpíval. Velmi vydařený večer. Za sebe musím přiznat, že na konci jsem toho měl plný oči. Balit jsme nemuseli, nebylo co, nástroje jsme tam nechali s tím, že je odvezeme ráno. Vždyť je to pár kroků. Takže jsme sbalili Verču do šátku a vyrazili spát. Malá byla o sto procent hodnější, a tak jsme si i my trochu odpočinuli. No a neděle klasická. To už bylo krásně, jelo se dobře. Holky spaly, já jsem jel a bylo to.
  Vážení, je před námi velká výzva a těšme se na ni. Jsme nachystání a věřím, že si to užijem a nenecháme si to ničím a nikým zkazit. Takže miláčkové, my v sobotu v deset a Vy ostatní, vážení platící, ve dvě odpoledne. A jestli budete nervózní, vzpomeňte si, co radil strýc Pepin v Postřižinách ("...je nerovózní, měl by si máčet přirození ve vlažné vodě dle příručky páně Baptisty"). Tož se mějte a čauky čauky.

                                                                        Ticháček



P.S. S KGB je to dřina, ale bez něho je smutno:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.