čtvrtek 19. května 2011

Kelt Grass Band hraje pro školní mládež

S dovolením parafrázuji klasika, neboť titulek myslím zcela vystihuje akci, jíž jsme se zúčastnili. Někdo by řekl - Výchovný koncert, ale na to se ještě fakt necítíme:-) No prostě: pozvali nás do Postřelmova, abychom zahráli pro místní školu a řekli k tomu něco málo. Takže jsme se nachystali a vyrazili. Peťka zkoušela s molochem filharmonie a Janče vybouchlo hlídání pro Honzíka, takže nás na pódiu místního kulturáku stálo nakonec pět. V Postřelmově se o nás vždycky moc pěkně starali a nejinak tomu bylo i teď. Kafe, minerálka, zvukař i s aparátem, no prostě pohoda. Tentokrát jsme přijeli s dodtatečným předstihem a stihli vše postavit a nazvučit a vyzkoušet. A pak už jsme jen sledovali, jak se děti, převážně z prvního stupně páskují do řad. My byli zvědaví na ně, oni na nás. No a pak to vypuklo. Na začátku trošku trémy před nezvyklým publikem, ale pak jsme se do toho dostali. Děcka nás podržely a docela se bavily a sledovaly. I přes osekané obsazení jsme předvedli myslím dobrý výkon a vytvořili pěknou atmosféru. Paní kulturní říkala, že málokomu se podaří děti zaujmout tak, jako nám. Což samozřejmě potěší.
Po koncertě jsme ještě trochu pozkoušeli, abychom se pak rozjeli do svých domovů a bytových jednotek, či v čem to vlastně bydlíme. Čekalo nás cca 14 dní volna (zkoušky se nepočítají), po kterých pojedeme z kopce. Amerika se blíží rychlostí téměř kosmickou, řešíme pojištění, program, oblečení, no spoustu věcí. Do toho nás čekají Horecké struny, Mírovecká rybička, Karlov, máme hrát v Polsku, učíme se nové věci a vyhlížíme nové adepty do kapely. To je totiž tak. Mike Probyn dostal na začátku roku poměrně dost naloženo v práci, s čímž nepočítal, a tak se teď objevuje v Čechách cca jednou do měsíce a na zkoušení už nemá čas vůbec. Takže v tuto chvíli funguje jako náš velký příznivec a příležitostný host (neboť nikdo nezazpívá Hvězdu a námořníka jako Mike s Jiříkem), letí s námi, spolu s Janou do Ameriky, kde nás bude uvádět, no a na toho Nímořníka taky třeba dojde. Samozřejmě, pokud jeho pracovní napětí povolí a bude víc v Česku než ve světě, moc rádi ho mezi sebou opět uvítáme.Takže tolik na vysvětlenou.
S blížícím se létem se nám ztenčuje počet volných víkendů, bude to asi docela náročné, na druhou stranu nás těší, že je o nás zájem. Hned po návratu z USA nás čekají Keltské slavnosti - doufáme, že nebude "ostrovní počasí" jako loni, no a pak se to sype. Moc se těšíme na Keltskou noc na Plumlově, kde budeme mít v červenci premiéru, navázali jsme poměrně intenzivní spolupráci s Mlokem, z čehož rezultovaly pozvánky na dva velmi pěkně obsazené festivaly a tak dále. Nerad bych na něco zapomněl, budu se k tomu vracet průběžně. Každopádně 21.5. Horka nad Moravou a Mírov (zvenčí) a Vy se mějte moc krásně. Tož tak.

T:-)T

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.