středa 27. října 2010

Keltský podzim a jiné miniatury

Milí Kelťáčci,
jestli se Vám po nás stýskalo aspoň z poloviny tak, jako nám po Vás, tak Vám to vůbec nezávidím.KGB si v říjnu tak nějak vybíral dovolenou.Např. kapelník běhal se svými ptáky po polích a vůbec se nezadýchal a já jsem jsem z titulu své profese strávil krásných 14 dnů v lázních Luhačovice, kde po různých masážích a vodních a jiných procedurách člověk získá pocit, že opět drží jakž takž pohromadě a že stříbrný vítr není ještě tak úplně věcí minulosti.No.
Po návratu jsem zjistil, že soubor včetně manželky na mne nezapomněl, a začali jsme se chystat k události vpravdě historické, a sice k natáčení vlastního cd. Materiál by byl, zájemci snad taky, takže Peťa domluvil zvukmastera, vyklidil sál ve Stránském a mohli jsme jít o minulém víkendu na to. V sobotu jsme malinko pozkoušeli, neboť jsme se dlouho neviděli, a v neděli už to bylo naostro. Přijel zvukař Milan, který s pomocí svých udělátek připravil naši aparaturu, a pak už se zvučily nástoje. Jeden po druhém a byla to, přátelé, docela fuška, aby to znělo a ladilo. Zabralo nám to spoustu času, navíc Alče odešel snímač na houslích, takže hrála na mikrofon a bylo potřeba znovu přezvučovat. A tak se stalo, že jsme nestihli vše, a budem v sobotu po Stránském pokračovat. Výsledkem by měla být živá nahrávka, takže nečekejte žádná studiová kouzla. Ale věříme, že pod výsledek se budeme moci s klidem podepsat. Až bude vše hotové a cd bude připraveno, budem Vás samozřejmě informovat.
Jinak se chystáme na další produkce, je toho dost, viz sekce koncerty, rýsují se nám velmi zajímavé projekty. Asi už můžu prozradit, že v lednu dorazí ze Států naše společná kamarádka Tara i s banjem a spolu s ní a dalšími cizokrajnými přáteli bychom měli absolvovat sérii koncertů po Moravě. Kdo můžete, nenechte si to ujít, bude to (jak pevně věříme)mimořádný zážitek. Ale hlavně, již příští sobotu - 6.listopadu - nás čeká "velké" Bystřické banjo, takže kdo můžete, miláškové, přijďte, přijeďte, případně přileťte nás podpořit. No a když už to berem takhle pozpátku, tak pozítří ve Stránském. Už se na Vás těšíme, chyběli jste nám!
Mějte se moc krásně a držte nám palce:-)

Ticháčci:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.