pondělí 14. prosince 2009

Masters of Puppets


Milí příznivci kapelního bloggu (a bloggera),
  máme za sebou další vydařenou taškařici, tím myslím avizované hraní v Opavě na festiválku Bluegrassové návraty. Já osobně jsem se docela těšil, neboť bluegrass jest mým šálkem čaje a byl  jsem i zvědav, jak přijme modré publikum naši muziku. Cesta uběhla celkem v pohodě, jeli jsmes Jančou a po necelých dvou hodinách jsme byli na místě, tedy před Loutkovým divadlem v Opavě. Trošku problémy s parkováním, ale nic, s čím by nešlo zapracovat, a již jsme se vnořili do útrob líbezné kulturní instituce. Pořadatelé připravili akci skutečně vzorně - špičkové zázemí, včetně možnosti rozehrát se, občerstvení, zvuková zkouška a možnost "osahat" si pódium.Sešli jsme se po měsíci zase v plné síle a byla to veliká radost a veliké těšení, jak jim to natřem. Na tomto místě bych rád vysekl poklonu Peťovi a Alence, kteří nám pomohli při domlouvání hlídání pro Verunku a byla to služba par excellence. Že to Verča ke konci až tak neocenila, je věc jiná :-).
  Akci zahajovala pořadatelská formace Bluegrass Comeback, která je již řadu let stálicí na bg scéně a tento festival pořádala již potřinácté. Navíc jejich kapelník je generačním souputníkem našeho (kapelníka).Viděli jsme je jen zčásti, neb jsme se připravovali na náš úder.Přátelé, kdo jste tam nebyli, můžete jen litovat!Poměrně slušně zaplněné hlediště jsme donutili opustit myšlenky na blížící se svátky a zahrnuli jsme je porcí našich tónů.Některé nové věci ještě potřebují dopracovat tempově a tak (navíc nejmenovaný basista by se konečně mohl naučit nástup na O.J.C., že), ale třeba Highland Paddy jsme dali celou i s instrumentální dohrou, housle - flétna - bomba. Honza je čím dál větší kamarád s bouzouki, Jirka na kozí dech již zcela standartně a přátelé, Peťka již trénuje na pipes! Tymián poprvé zpívaný v originále šel minimálně o 100% nahoru a když k tomu připojíme stálice typu Hvězdy, Dud a excelentní výkon našich tanečníků (zase jsme je dostali, kluci!), bylo naše vystoupení skromně řečeno VELMI SLUŠNÉ. Je to marné, když se udělá nějaká práce a něco i málo se tomu věnuje, na tom pódiu se nám to vrátí. Trošku jsem měl problém s technikou, ale moje blbost, zpanštěl jsem, měl jsem hrát "per huba", jako všichni.Takže si myslím, že jsme ostudu sobě, ani Keltům obecně neudělali. Navíc i publikum přežilo, že jsme standartně nepikovali, a věřím, že tradiční věci v naší úpravě osvěžily. Závěr akce obstarala kapela Blue Rej, dříve vystupující pod názvem Modřina, a jejich bluegrássek opravdu hladil. Pro mne osobně to pak byl návrat cca o dvacet i více let zpátky - oči mi nezkalil černý flór, to jen vzpomínky, mrchy...
  My, majitelé dětí, jsme se ještě večer vraceli zpět, zatímco tvrdé jádro všech souborů jamovalo cca do tří do rána. Závidím a už se moc těším, až se zase prohraju nocí. Snad jsem to ještě nezapomněl.
  Myslím, že se hraní povedlo.Teď to ještě musíme potvrdit na kapelním víkendu, kdo můžete, milí příznivci, v pátek Raduň, v sobotu Karlov, no a pomalu budem moci začít bilacovat letošní rok, že milí Kelťáci?
 Tož tak. Přeji Vám, abyste se nezbláznili z předvánoční atmosféry a abychom se všichni sešli na jednom z hraní, které nám do konce roku zbývají.Takže: S námi, po nás Keltgrass!!!!

                                                                                Oblíbený Ticháček:-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.